Avulo Actueel

Het actualiteitenprogramma van AvuloFM. 

Vaste rubrieken: Het weerbericht door Jos van Dun uit De Bilt en het Nieuwsoverzicht uit het Brabants Dagblad en Het Klaverblad. Daarnaast zullen iedere week gasten aan tafel zitten over onderwerpen die Vught bezig houden.

Zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Herhaling op maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

 mail: avuloactueel@avulo.nl

Inhoud

AVULO Actueel, zaterdag 18 februari 2017

Presentatie: Maria de Git en Berry van de Water
Techniek en muziek: Ludo Servais
Gastvrouw: Wilna van der Heijden

Vaste rubrieken: weerbericht door Jos van Dun en het nieuwsoverzicht

Overige onderwerpen:

 • Op 10 en 11 maart gaan landelijk vele vrijwilligers massaal aan de slag in het kader van NLdoet. En natuurlijk gaan ze ook Vught en Cromvoirt dit jaar weer de handen uit de mouwen steken. Wat, waar en wanneer, dat alles vertelt José van der Bruggen, coördinator vrijwilligerswerk Visio De Vlasborch.
 • Er duiken steeds vaker ratten op in Vught en omgeving. De gemeente doet er alles aan om de beesten te bestrijden. Een nieuwe aanpak voor de rattenoverlast is de z.g. ‘Rodenator’, een apparaat dat op een humane en milieuvriendelijke manier ratten opruimt. Maar hoe werkt die techniek? Dat vertelt Jack Dikmans, coördinator Beheer Openbare Ruimte.
 • De curatoren van de boedel van Groenewoud hebben twee aanvragen voor een omgevingsvergunning ingediend. De eerste voorziet in de bouw van een hotel aan de IJzeren Man en is door het college geweigerd. Met de tweede moet de aanleg van een in- en uitrit daar mogelijk worden.
  Verder is de voormalige tuinbouwvakschool aan de Irenelaan verkocht aan Dura Vermeer Bouw Zuid BV. Hoe gaat de ontwikkelaar zijn plan uitwerken? Wethouder Peter Pennings praat ons bij over actuele zaken van de afgelopen week.
 • Afgelopen donderdag verscheen de nieuwe roman ‘HAZER’ van Vughtenaar Jeroen Thijssen. Het verhaal speelt zich af in de krakerswereld van Haarlem en Amsterdam. Het gaat over een familiegeschiedenis vol geheimen tegen de achtergrond van de roerige jaren tachtig. Jeroen Thijssen is historicus, schrijver en journalist, en vandaag onze studiogast.
 • Alweer ruim een jaar geleden kwam er een nieuwe eigenaar in Bleijendijk in Vught. Landgoed Bleijendijk is een natuur-en stiltegebied waar op biologische wijze melk, groenten en fruit wordt geteeld. Daarnaast zijn er accommodaties voor workshops in bewustzijnsontwikkeling. Met eigenaresse Herma Winnemuller kijken we terug naar activiteiten van het afgelopen jaar en de vooruitzichten voor 2017.
 • Avulo Actueel is een programma van Maria de Git, Erik Overman, Peter Corvers en Berry van de Water. Dit programma wordt herhaald van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Op avulo.nl zijn vanaf maandag de fragmenten te beluisteren.

Het Team

Peter Corvers

Peter Corvers

Presentator

  P1100758

  Berry van de Water

  Presentator